НОВОСТИ


Виставка "Православна ікона ХVIII - XIX ст."


     Християнство - одна з найпоширеніших релігій світу, тому хрещення князем Володимиром у Києві 988 року русичів, стало поворотним пунктом у політичній та культурній традиції Київської Русі.
     Прийняття Київською Руссю християнства стало не тільки величним культурно-історичним явищем, але і тим фактором, який мав величезне політичне значення, надавши якісно новий статус Київській Русі, як держави в очах тогочасного цивілізаційного світу, а також нову релігійну єдність всім східнослов'янським племенам.
     З часом християнство стало офіційною ідеологією не тільки Київської держави, але й увійшло у побут і свідомість народу, переплітаючись та поєднуючись з віковічними традиціями. Проявом цього стало поєднання у його образотворчій діяльності християнської релігії та народних мотивів, які знайшли своє достойне місце у символах нової релігії - іконах.
     Ікона - назва, у християнській церковній традиції, живописних зображень Ісуса Христа, Божої Матері та Святих. Походження ікони бере свій початок від першоджерел християнства. За переказами, записаними Євсевієм, сам Ісус Христос залишив свій образ, відображений на полотні, яким він витер своє обличчя під час проповіді Едеському царю Авгарю.
     На виставці Одеського історико-краєзнавчого музею представлені унікальні православні ікони, які поєднали у собі візантійську іконописну традицію з народною творчістю.
     Демонстрація славних християнських реліквій, які стали частиною культурного надбання та свідоцтвами історії народу України, до 1025-ї річниці Хрещення Русі, що буде сприяти підвищенню духовного та естетичного рівня усіх відвідувачів музею.
Музей "Степова Україна" (вул. Ланжеронівська, 24-а)
Виставка експонуватиметься з 27 липня по 17 серпня 2013 р.,
з 10.00 до 17.00, вихідний день - п'ятниця.











           
 

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр