НОВОСТИ


Семінар "Роль музеїв на громадських засадах в увічненні пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. на Одещині"

     11 лютого 2008 р. в Одеському історико-краєзнавчому музеї (вул. Гаванна, 4) відбувся обласний семінар "Роль музеїв на громадських засадах в увічненні пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. на Одещині". Цей семінар проходив з метою надання науково-методичної допомоги директорам районних історико-краєзнавчих музеїв, завідуючих громадськими музеями щодо вдосконалення музейних експозицій, проведення заходів у зв'язку з сумними подіями 1932-33 рр., донесення населенню інформації про наявність архівних документів, підтверджуючих ці події
     На семінарі були заслухані наступні доповіді:
     1. "Музейні експозиції з історії Голодомору 1932-1933 рр., як форма увічнення суспільством пам'яті жертв політичних репресій у радянській Україні". (Слюсар. Ю.О., заступник з наукової роботи директора Одеського історико-краєзнавчого музею)
     2. "Можливості й завдання громадських музейних установ у організації науково-просвітницької діяльності по увічненню пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр." (Солодова В.В., директор Одеського історико-краєзнавчого музею)
     3. "Історико-меморіальне видання "Одесский мартиролог" та його значення для науково-просвітницької діяльності за темою "Політичні репресії в Україні 1917 - 1930 рр.". (Ковальчук Л.В., голова редакційної колегії по, к. ф. н.)
     4. "Значення оформлення музейної документації для розкриття музейними засобами теми "Голодомор, як різновид політичних репресій". (Любінський І.О., завідуючий відділом громадських музеїв Одеського історико-краєзнавчого музею)
     Семінар відвідало 38 директорів районних історико-краєзнавчих музеїв та завідуючих громадськими музеями Одеської області.



           
 

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр