НОВОСТИ


Виставка

"Українські словники у Одесі"
(з колекції Т.І. Максим'юка)

приурочена до Міжнародного дня рідної мови


    Рідна мова для кожної людини є важливим елементом історико-культурної спадщини, національної свідомості. Усі до єдиної мови в світі - надбання всього людства. І як тут не згадати слова мовознавця, культуролога, митрополита Івана Огієнка: "Мова - душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб".
    Серед книжкового надбання кожної культурної нації особливе місце займають словники, які є свідоцтвом духовного потенціалу народу, багатства і можливостей його мови.
    Саме тому, до Міжнародного дня рідної мови, Одеський історико-краєзнавчий музей підготував виставку Українських словників з колекції Т. Максим'юка. Тарас Іванович Максим'юк - перший заступник Голови правління Одеського обласного відділу Українського Фонду культури, Заслужений працівник культури України, член Національної спілки журналістів та почесний член Національної спілки краєзнавців, відомий колекціонер, запропонував ідею проведення виставки та надав для публічної демонстрації частину своєї унікальної колекції.
    До уваги відвідувачів виставки будуть представлені не тільки найстаріші українські словники Одеси, України та світу, але й інші цінні експонати. Видання ХІХ та ХХ ст., листівки, графіка, фотографії допоможуть розкрити маловідомі сторінки з історії становлення українського словникарства, як Одеси, так і України.
    Особливого значення виставка набуде для мовознавців, викладачів та студентів-філологів, бо надасть цінну інформацію для подальших досліджень.

Відкриття виставки "Українські словники у Одесі" (з колекції Т.І. Максим'юка): 20 лютого 2014 р., о 14.00, за адресою: вул. Ланжеронівська, 24-а, у Музеї "Степова Україна" (відділі Одеського історико-краєзнавчого музею).
Експонування виставки - з 20 лютого по 1 березня 2014 р., щоденно, з 10.00 до 17.30, вихідний день - п'ятниця. Тел. для довідок: (048) 726-26-08, 722-84-90.








































           
 

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр