НОВОСТИ


Виставка "ЯNOVА. В УМОВАХ ВІЙНИ"

    ЯNOVA - це група молодих одеських художників, яких об'єднує нове сприйняття дійсності, переусвідомлення історії, цінностей життя, живопису тощо. Це також спроба показати свої почуття: "Під час небезпеки ми все одно - творимо! - говорять автори. - Будь-то в сім'ї, чи в майстерні, все одно - настрої вітають в повітрі, думки наповнюють і дні, і ночі. Ти вже не можеш викреслити себе із сьогодення і не маєш права мовчати".
    На виставці будуть представлені художні роботи, створені переважно за часів Майдану та військових дій. Твори нібито пройняті переживаннями складних часів Української землі, сповнені надій на перемогу, несуть ту необхідну іскру любові, яка зігріває і об'єднує серця людей.

    "Як часто ми відчуваємо себе щасливими? Насправді щасливими? Тобто, коли наше життя сприймається нами повноцінно в усіх аспектах. Поняття "Щастя" для кожного своє і його значення не стале в часі, і це - безперечно.
    Події останнього року в нашій країні дали нам зрозуміти, що є такі речі в житті, які повноцінно окреслюють поняття нашого щастя. Серце кожного українця стискалося від болю і переживань… честь, гідність, Україна, громадяни, фальш, зрада, війна …
    Почали змінюватись форма і зміст "щастя".
    Чи змінилося за нових умов наші почуття? Важко відповісти, але варто сказати, що ми навчилися цінити і берегти цю любов. Відчувати кожною клітинкою лагідне тепло рідної землі, погляди коханих і рідних, інакше сприймати оточення і його наповнення. Так, всі ці відчуття були і раніше, але зараз вони мають інше значення, підсилюється їх дія. Вони найдорожчі, найрідніші, їх ніщо ніколи не зможе замінити, без них не має справжнього щастя, за них варто боротися. З Богом! Слава Україні!"

    Автори позиціонують себе як українські митці, активно приймають участь у обласних та всеукраїнських виставках Спілки художників України, а також в благодійних акціях, присвячених подіям революції гідності, на підтримку українських військових тощо.
    Марина Яндоленко в своїй творчості багато експериментує, її роботи - це використання імпресіоністичної манери і прийомів іконопису.
    Варвара Гаврилюк часто поєднує пленерне сприйняття натури з декоративним вирішення "об'єкту" натхнення.
    Виставка "ЯNOVА. В УМОВАХ ВІЙНИ" еспонує переважно пейзажі, натюрморти, твори історично-побутового жанру, виконані технікою олійного живопису, а також графічні роботи.

Відкриття виставки "ЯNOVА. В УМОВАХ ВІЙНИ": 16 жовтня 2014 р., о 15.00, за адресою: вул. Ланжеронівська, 24-а,
Виставкова зала Одеського історико-краєзнавчого музею.
Експонування виставки: з 16 жовтня по 16 листопада 2014 р., щоденно,з 10.00 до 17.00, вихідний день - п'ятниця.
Телефон для довідок: (048) 722-48-67, 726-26-08.






           
 

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр