НОВОСТИ


Виставка "Свідоцтва вогняних років"


"Чтобы жизнь повторилась с начала - загляните в семейный альбом…"
Михаил Танич


    Сім'я - це найважливіше, що може бути у людини. Це не просто родичі, які живуть поряд. Це - близькі люди, які згуртовані загальними цінностями, спільними відчуттями, загальними інтересами, загальним відношенням до життя.
    У кожної родини є свої традиції. Традиції - це те, що передається з покоління в покоління. З давнини, однією з важливих родинних традицій було збереження пам'яті про своїх пращурів, попередників. Сьогодні ця традиція повертається в родини. Ідеали родини переносяться на інші спільноти, не дарма ми кажемо, що колектив, громада, народ - це наша велика родина.
    В кожній родині зберігаються фотографії, інші реліквії, в яких зберігається пам'ять про дорогих людей, про події у родинному житті у різні епохи.
    Традиція ця дуже важлива. Недарма під час війни, в інших ситуаціях, коли люди були покидають свої будинки, вони беруть із собою найцінніші речі, і серед них - фотографії близьких, речі, які стали символами пережитого.
    На виставці представлені фотографії родини Соколових, надані професором, завідувачем кафедри Одеської державної академії будівництва і архітектури Юрієм Миколайовичем Соколовим. Батько Ю.М. Соколова - полковник Микола Іванович Соколов (1890-1968) - учасник Першої світової і Громадянської війн, очолював штаб оборони м. Одеси з 25 червня по 19 серпня 1941 р., був начальником учбового відділу Одеського Артилерійського училища. Старший брат Ю.М. Соколова - Владлен Миколайович (1924-2000) - випускник Одеського Артилерійського училища, з 19 років воював на Південно-Західному фронті, командиром взводу управління 222-го гвардійського артполку. У листопаді 1943 р. в боях під Запоріжжям був важко поранений. Після лікування повернувся в лави вояків Червоної Армії. Після закінчення війни, отримав ступінь кандидата технічних наук. З 1977 по 1999 рр. був доцентом Одеського державного політехнічного університету.
    Підсилені матеріалами 1941-1945 рр. з приватних одеських колекцій, ці реліквії сприяють нашому відчуттю вогняної доби, її героїки та трагедії, стимулюють інтерес до вітчизняної та регіональної історії.

Відкриття виставки "Свідоцтва вогняних років": 3 березня 2015 р., о 14.00, за адресою: вул. Дача Ковалевського, 150,
Меморіал героїчної оброни Одеси (філія Одеського історико-краєзнавчого музею).
Експонування виставки: з 3 березня по 3 квітня 2015 р., щоденно з 10.00 до 17.30, вихідні дні: понеділок, п'ятниця.
Довідки за тел.: 746-72-29; 726-26-08.


















           
 

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр