НОВИНИ





Виставка військової мініатюри

"Бойова техніка АТО"


    З метою підтримки вітчизняних традицій та патріотичних настроїв в українському суспільстві, Одеський історико-краєзнавчий музей підготував виставку військової мініатюри, на якій демонструється бойова техніка, що була задіяна у зоні АТО у 2014-2015 рр.
    Відкриття виставки приурочено до Дня захисника України, щоб віддати належну шану воїнам української армії та бійцям добровольчих загонів, які захищали цілісність держави на Сході України.
    Більшість моделей відтворюють бронемашини, які спроектовані інженерами конструкторських бюро та створені руками робітників Харківського тракторного заводу, зокрема танки Т-64, Т-64БМ, 122-мм самохідну гаубицю 2С1 "Гвоздика". Значну кількість одиниць цієї техніки було модернізовано, враховуючи досвід боїв перших місяців антитерористичної операції.
    З мініатюр також сформовані композиції, що відтворюють бої за Слов'янськ, Іловайськ, Дебальцеве та боротьбу у руїнах Донецького аеропорту. У цьому горнилі народжувалися сучасні Збройні Сили України - надія і оплот народу і державності.
    18 одиниць техніки і 17 композицій, виконані старшим науковим співробітником музею В. Ю. Прокоф'євим, у масштабах 1:35 та 1:16.
    Виставка військової мініатюри розрахована насамперед на молодь - майбутніх захисників суверенної і соборної Української держави, які прийдуть на зміну героям наших днів.

Відкриття виставки "Бойова техніка АТО": 12 жовтня 2015 р., о 12.00, за адресою: вул. Дача Ковалевського, 150,
Меморіал героїчної оборони Одеси (філія Одеського історико-краєзнавчого музею).
Експонування виставки: з 12 жовтня по 12 листопада 2015 р., щоденно з 10.00 до 17.30, вихідні дні: понеділок, п'ятниця.
Довідки за тел.: 746-72-29; 726-26-08.
















           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр