НОВИНИ



Управління культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини
Одеської обласної державної адміністрації

Управління культури і туризму Донецької обласної державної адміністрації

Одеський історико-краєзнавчий музей

Громадська організація "Гуманітарна ліга"

Виставка "Я відкриваю свій світ!"

    У Міжнародний день захисту дітей, 1 червня 2016 року, у Виставковій залі Одеського історико-краєзнавчого музею стартує культурно-мистецька акція "Кольори мого життя", в рамках якої відбудеться виставка 15-річної Лілії Дорошенко з міста Покровськ Донецької області "Я відкриваю свій світ!", де будуть представлені 30 робіт юної художниці.
    Ліля не має ні художньої освіти, ні фахових вчителів - звичайна самоучка, яка взяла два роки тому пензля і почала перемальовувати картини. Самостійно навчилась змішувати олійні фарби, вимальовувати фон, зараз самотужки вивчає анатомію, читає літературу. Спочатку малювала по квадратикам і поступово перейшла до написання пейзажів з натури. За два роки з-під її пензля вийшло понад 50 робіт, серед яких і українські пейзажі, і портрети, і натюрморти.
    Талановиту дівчинку помітили - запропонували зробити виставку в рідному місті Покровськ (Красноармійськ). Потім ще кілька виставок і - визнання на Міжнародному фестивалі дитячо-молодіжної творчості "Литовска феєрія" у січні 2016 року. Юна покровчанка Лілія Дорошенко зачарувала компетентне журі своїми роботами і зайняла перше місце в номінації "Образотворче мистецтво".
    Головна мета акції "Кольори мого життя" - ознайомити жителів Одещини з роботами талановитої дівчинки з Донеччини, показати її внутрішній світ, її думки та мрії. Вона - представник українських дітей, які живуть на самій межі війни і миру. І головна її мрія - мир та спокій в Україні.
    Організатори сподіваються, що дитячі художні роботи стануть містком єднання всієї України, містком примирення і порозуміння.
     Акція проходить під егідою Управління культури і туризму Донецької обласної державної адміністрації.
    Співорганізатори: Управління культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації, Одеський історико-краєзнавчий музей, Громадська організація "Гуманітарна ліга".
    Куратор - Наталка Іванченко, шеф-редактор журналу "Музеї України".
    Виставка робіт Лілії Дорошенко експонуватиметься з 1 по 26 червня 2016 р.

Відкриття виставки "Я відкриваю свій світ" відбудеться: 1 червня 2016 р., о 13.00, за адресою: вул. Ланжеронівська, 24-а,
Виставкова зала Одеського історико-краєзнавчого музею.
Експонування виставки: з 1 по 26 червня 2016 р., щоденно, з 10.00 до 17.00, вихідний день - п'ятниця,
Тел. для довідок: (048) 726-26-08, 722-48-67.








































           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр