НОВИНИ



Фотовиставка "Європейська рапсодiя"



    
    Щороку більш очевидним стає прагнення українського суспільства до визначення й ствердження себе як європейського. Одним із яскравих виявiв цього є поширення зв'язків Одеси з європейськими містами та країнами, які мають давню історико-культурну традицію.
    Європа стала частиною світу, де не тільки співіснують різноманітні традиції і мови, а й виробляються спільні цінності, які диктують необхідність інтеграцiї, що охоплює різні галузі - від політики до культури і туризму, від охорони навколишнього середовища до реалізації навчальних та освітніх проектів.
    Одеса розвиває гуманітарні та економічні зв'язки з 16 містами-побратимами та партнерські відносини з 14 містами Європи, із позиції поваги і приязні. Членство в різних європейських і міжнародних структурах, таких, як "Всесвітня федерація поріднених міст (1957), Асамблея Європейських регіонів (1992), Асоціація "Євроміста" (2006), відкриває широкі перспективи для встановлення нових ділових і культурних зв'язків, для розвитку профільного і інформаційного туризму.
    Зв'язки Одеси з європейськими країнами різноманітні. Це обмін делегаціями, туристичними групами, спортивними командами, участь в симпозіумах і конференціях, художні та музейні виставки, кіно і фотофестивалі, гастролі музичних і театральних колективів. Стали традиційними Дні Європи і Тижнi поріднених міст в Одесі.
    На виставці "Європейська рапсодія" представлені роботи одеської фотохудожниці, громадського діяча, слухачки недільної грузинської школи в Одесі, Лілії Гричулевич, виконані в різних країнах і містах під час туристичних і ділових поїздок по Європі. Автор надала знімки, зробленi в різній манері і жанрах. Вони відображають її особисте сприйняття, пропонуючи здійснити захоплюючу прогулянку вулицями, площами, побачити щасливі обличчя людей, відзначити родзинку і комфорт міста. Разом з фотохудожником ми мандруємо Марселем і Ніццою, відзначаємо чудові архітектурні пам'ятки Риги і Барселони, ансамблі Мальме і Гданська, своєрідність типових, для того чи іншого міста, двориків, відкриваємо красу скверів Осло і Бергену, каналів і кав'ярень Амстердама та Гетенберга, вітрини ринків і магазинів Мюнхена, простір Стокгольма і Берліна.
    Виставка віддзеркалює погляд автора на багатогранну Європу, відображаючи своє особисте ставлення до європейського суспільства.
    "Європейська рапсодія" присвячена Дням Європи в Україні та Всесвітньому дню міст-побратимів, це вклад в зміцнення дружніх і партнерських відносин, сприяння добросусідства і співдружності між європейськими містами та регіонами. Мета її - підтримка зацікавленості українців розвивати різноманітні напрями дружніх відносин мiж європейськими країнами та мiстами у всiх аспектах життя - культурному, науково-освітньому, екологічному, туристичному, тощо.
    Пропонуємо здiйснити прогулянку європейськими мiстами та побачити їх очима українського фотохудожника.

Відкриття виставки "Європейська рапсодія": 24 травня 2017 р., о 13.00, за адресою: вул. Гаванна, 4, Одеський історико-краєзнавчий музей.
Експонування виставки: з 24 травня по 24 липня 2017 р. щоденно, з 10.00 до 17.30, вихідний день - п'ятниця.
Телефон для довідок: (048) 726-26-08, 722-84-90.




























           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр