НОВИНИ



Управління культури, національностей, релігій та охорони об`єктів культурної спадщини
Одеської обласної державної адміністрації

Одеський історико-краєзнавчий музей

Виставка "Від витоків до витонченості"

(декоративно-прикладне мистецтво Л. О. Сімоченко)


    Головне багатство на землі - це людина, яка пам`ятає своє коріння, своє минуле, пам`ятає традиції і звичаї свого народу. Зв`язок між поколіннями не повинен обриватися. Наскільки він буде міцним і довготривалим, залежить від сім`ї, школи, музейних працівників, від тих, хто вивчає, береже і пропагує народну художню творчість. І, звичайно, важливою ланкою в цій роботі є професіоналізм, активність керівників гуртків, викладачів і майстрів прикладного мистецтва.
    Ось і сьогодні ми знайомимося з прекрасною людиною, викладачем, майстринею, яка освоїла техніки прикладного мистецтва і прищепила любов до народної культури своїм вихованцям. Багато хто з них стали художниками, викладачами.
    Це - одеситка, Людмила Олександрівна Сімоченко. Закінчивши художньо-театральне училище ім. Грекова, займалася розписом по шкірі, а працюючи на Одеській фабриці сувенірів і народних промислів, освоїла техніки бісероплетіння, плетіння з соломки, рукодільне мереживоплетіння, макраме - вузлове плетіння, витинанки. На Одеському телебаченні 2 роки вела програму "Домашня енциклопедія", працювала викладачем в дитячій художній школі №2 м. Одеси та на курсах японської мови, а зараз продовжує викладати в школі раннього розвитку, де починають працювати з дітками, яким ще не виповнилося і року. Роботи Л.О. Сімоченко демонструвалися на виставках в Києві, Полтаві, Ужгороді, вони також знаходяться в особистих колекціях.
    На виставці "Від витоків до витонченості" представлені витинанки - орнаментальні прикраси, ажурно або силуетно витяті ножицями, вирізані ножем з білого або кольорового паперу, мотанки, рукодільне мереживо плетене на коклюшках, плетене човником (фріволіте), шите голкою, орігамі - фігурки, складені з паперу.
    Продовжує сімейні традиції онука Людмили Олександрівни - Аліса Цай, яка вчиться в художній школі №2 м. Одеси, захоплюється витинанками, орігамі і вже має перші нагороди. Її роботи були відзначені на ХХІ міжнародній виставці-конкурсі дитячого мистецтва "Різдвяна зірка 2017".
    Тож, Людмила Олександрівна виконує свою місію - з задоволенням свої знання передає послідовникам, і сповнена творчих задумів.

Відкриття виставки "Від витоків до витонченості" відбудеться: 5 липня 2017 р. о 14.00, за адресою: вул. Ланжеронівська 24-а, Музей "Степова Україна" (відділ Одеського історико-краєзнавчого музею)
Експонування виставки: з 5 липня по 5 жовтня 2017 р.
Тел. для довідок: 49-69-31; 726-26-08.




































           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр