НОВОСТИ


Виставка "Кольоровий настрій"

    Батік це не що інше, як техніка розпису, а також прикрашена нею багатоколірна тканина. Результат розпису тканини за допомогою воску і фарби, часто непередбачуваний, адже частина матеріалу не фарбується, тому кожен вироб виходить унікальним і скопіювати його практично неможливо. Через те, мистецтво розпису по тканині вже протягом багатьох століть продовжує підкорювати наші серця.
    Малюнки на тканині можуть бути якими завгодно: простими або складними, реалістичними або абстрактними, експресивними або спокійними. Текстура шовку примушує фарби блищати - вони майже світяться. Але головне, що робить батік таким привабливим для митців - задоволення від роботи з різними тканинами і справді невичерпні можливості які несуть в собі фарби та віск.
    На художньо-графічному факультеті Південноукраїнського державного педагогічного університету ім. К.Д. Ушинського батіком займаються вже понад 25 років. Перші роботи з'явилися під керівництвом Борисюк З.Д. Багато років мистецтву батіка навчала майстер своєї справи - Желтомирська Н.Є.
    Зараз, на факультеті студенти оволодівають технікою батіка під керівництвом Богайчук Л.Р. На заняттях студенти знайомляться з різновидами батіка: гарячим, холодним, вузликовим, вільним розписом і т.д.
    На виставці, яка відкрилась 24 грудня, представлені учбові, дипломні, творчі роботи.
    Є на художньо-графічному факультеті майстерня з моделювання одягу (старший викладач Паніна Л.Б.). Сучасне уявлення про костюм як про систему елементів вимагає при проектуванні враховувати взаємозв'язок всіх елементів. У моделюванні образного костюма провідним принципом є ансамблеве рішення, у якому всі знання і навики студентів можуть реалізуватися практично. Результат ми бачимо на нашій виставці. Дипломні, бакалаврські роботи авторів демонструють політ фантазії, професіоналізм, оригінальність у вирішенні костюму.



           
 

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр