НОВИНИ





Управління культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації
Одеський історико-краєзнавчий музей
Український інститут національної пам'яті

Виставка "Українська повстанська армія - відповідь нескореного народу"


     Пересувна виставка створена Українським інститутом національної пам'яті і Центром досліджень визвольного руху, з залученням матеріалів Галузевого державного архіву Служби Безпеки України та Національного музею-меморіалу "Тюрма на Лонського", на виконання Указу президента України від 28 березня 2017 р. №84/2017 "Про відзначення у 2017 році Дня пам'яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні" та у рамках відзначення 75-річчя створення УПА. На збройному опорі українських націоналістів нацистській Німеччині та Радянському Союзу акцентує увагу цей проект.
Близько 100 тисяч хлопців та дівчат кинули виклик обом головним учасникам війни, обом тоталітарним режимам - нацистському та комуністичному. Вони стали воїнами Української Повстанської Армії. Це військове формування було не найбільшим серед тих, що зійшлися в смертельному герці на українській землі. Але було найважливішим, адже УПА була єдиною армією в Другій світовій війні, створеною самими українцями.
На 24-х постерах розміщено унікальні фотографії, розсекречені документи, мапи та інфографіка, які передають атмосферу безкомпромісної боротьби повстанців проти нацистського та комуністичного тоталітарних режимів. УПА постала в обороні українців проти цих монстрів.
Від самого початку повстанці проголосили головну мету - створення незалежної Української держави. Безкомпромісна боротьба повстанців за цю мету, перетворила їх армію в окремий український чинник Другої світової війни. Український визвольний рух став суб'єктом міжнародної політики, а образи його героїв надихнули учасників нових етапів боротьби за вільну Україну. Тому, ця виставка так важлива сьогодні для громадян України, зокрема тих, хто проливає кров за державу, яка пам'ятає і шанує своїх героїв.
З 01 по 15 березня 2018 р. - виставка "Українська повстанська армія - відповідь нескореного народу" демонструватиметься в Одеському історико-краєзнавчому музеї, а з 19 березня 2018 р по 11 вересня 2019 р. буде показана у районах Одеської області.

Виставка "Українська повстанська армія - відповідь нескореного народу" демонструється в Одеському історико-краєзнавчому музеї (вул. Гаванна, 4),
з 01 по 15 березня 2018 р., щоденно, з 10.00 до 17.00, вихідний день - п'ятниця,
Тел. для довідок: (048) 726-26-08, 722-84-90.
























           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр