НОВОСТИ


Виставка авторського рукоділля "Как прекрасен этот мир - посмотри!"

    Бажання прикрасити свій побут, житло, одяг було властиво людині ще з глибокої давнини. Це прагнення до краси і досконалості дало початок різним видам жіночого рукоділля.
    На виставці, яка відкрилася 22 листопада у Виставковій залі Одеського історико-краєзнавчого музею представлені роботи 14 членів творчої майстерні "Магія шовку" (керівник О. Б. Вергановська).
    "Магія шовку" була створена у 2001 р. після першої колективної виставки в Одеському обласному інституті підвищення кваліфікації вчителів.
    Учасники виставки прагнули об'єднатися у колектив майстрів рукоділля, щоб служити красі і радувати світ витонченою майстерністю.
    З 2001 по 2006 рр. виставки творчої майстерні проходили в Одеському Будинку Реріха, в Літературному музеї, у Виставковій залі Одеського обласного центру української культури "Українська скарбниця", в Міжнародному виставковому центрі м. Києва, в художній галереї м. Галліполі (Італія).
    Разом з виробами, виконаними загальновідомою технікою, такою як, батік, вишивка, бісероплетіння, коклюшкове мереживо, соломка, на нашій виставці представлені експонати, створені у новій та старовинній, відродженій техніці.
    Так, наприклад:
    - техніка "гільйоширування" (художнє випалювання по шовку) - виникло у кінці ХХ ст., дуже популярна у Росії;
    - техніка "фунтік" (художній розпис по тканині) - це розпис тканин масляними фарбами за допомогою пристосувань, виготовлених з фольги, т.з. "фунтікані";
    - декупаж - техніка декорування поверхні, на якій покриті лаком паперові мотиви виглядають як розпис (декупаж - з французької "вирізувати"); ця техніка відома в Європі з ХVІІ ст., у Венеції таким чином імітували східні інкрустації;
    - кракелюр - техніка штучного старіння поверхні , отримання тріщин на виробі;
    - мармурування - техніка створення ефекту мармурового поєднання різних кольорів;
    - золочення поталью - техніка імітації сухозлітних покриттів на виробах;
    - "фреска" - техніка імітації старовинної фрески.
    Творче об'єднання "Магія шовку" представляють учасники виставки: Ольга Вергановська (художній керівник), Марія Печорська, Інна Купрієвич, Лутфіє Аблаєва, Ірина Бондаренко, Олена Васильєва, Тетяна Лікторас, Інга Барберіс, Олександра Блізинська, Наталія Лисицька, Андрій Вигорницький, Вікторія Ризова, Вікторія Полканова, Людмила Греченкова.
    Також у виставці беруть участь члени підліткового клубу "Чорноморець" Ольга Тарновська, Кристина Чевжик, Катерина Пантелєєва, Юлія Якименко, Тамара Чумакова (керівник І. Купрієвіч).



           
 

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр