НОВИНИ




Управління культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини
Одеської обласної державної адміністрації

Одеський історико-краєзнавчий музей

Миколаївський коледж культури і мистецтв

Виставка "Степові килимки"


     27 березня 2018 р., до Великодня, у Виставковій залі Одеського історико-краєзнавчого музею відбудеться відкриття виставки народного декоративно-прикладного мистецтва "Степові килимки". Це виставка творів викладача-методиста Миколаївського коледжу культури і мистецтв - майстра з килимарства, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, лауреата премії ім. М.В. Гнатюка "За збереження нематеріальної культурної спадщини", лауреата стипендії Президента України "Видатним діячам культури і мистецтв України" - Лістунової Ліани Олегівни та студентів спеціальності декоративно-прикладного мистецтва Миколаївського коледжу культури і мистецтв. Ця виставка засвідчує, що Миколаївщина багата на традиції народного мистецтва, що не втрачаються саме завдяки наполегливій праці майстрів-викладачів коледжу культури, які вивчають, відроджують, популяризують й передають молоді свій досвід та знання.
     На виставці представлені художні вироби, за мотивами давніх південноукраїнських килимів. Це творчі роботи, дипломні, курсові та підсумкові, створені студентами коледжу у різні проміжки часу. Багато з цих виробів створено на основі матеріалів, що були досліджені Л.О. Лістуновою у фондах музею "Степова Україна".
     Представлені на виставці роботи експонувалися на Всеукраїнських, Міжнародних та регіональних заходах: фестивалях, виставках, ярмарках. В тому числі: Всеукраїнських фестивалях "Ми українці", "Одна родина - одна Україна", щорічній виставці-конкурсі "Кращий твір народного мистецтва року", "Український сувенір", "Українська писанка", Гуцульському фестивалі, Міжнародному гончарському фестивалі в Опішні, Міжнародному фестивалі "Етносвіт", Міжнародному фестивалі народної творчості в Туреччині та неодноразово були відзначені нагородами.

Відкриття виставки "Степові килимки" відбудеться: 27 березня 2018, о 14.00, за адресою: вул. Ланжеронівська, 24-а,
Виставкова зала Одеського історико-краєзнавчого музею.
Експонування виставки: з 27 березня по 22 квітня 2018 р., щоденно, з 10.00 до 17.00 , вихідні дні - четвер, п'ятниця.
Телефон для довідок: (048) 726-26-08, 722-48-67.
















































































           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр