НОВИНИ




Управління культури, національностей, релігій та охорони об`єктів культурної спадщини
Одеської обласної державної адміністрації

Одеський історико-краєзнавчий музей

Виставка "Мої квіти - моя доля"

Флористика Світлани Нані (м. Кодима)


     Людина і природа. Природа і людина - поняття ці нероздільні, бо вони суть нашого буття. Природа задовольняє не лише матеріальні, а й духовні потреби людини. Вона робить наше життя гармонійним, приносить радість, натхнення, насолоду. Красу природи і людини можна передати різними мистецькими засобами. Одним з них є флористика. Цей жанр мистецтва дуже молодий, його вік нараховує близько тридцяти років. Проявляється він у створенні флористичних робіт (букетів, композицій, панно, колажів) з різноманітних природних матеріалів (квітів, листків, трав, ягід, плодів, горіхів і т. і.), які можуть бути живими, сухими або консервованими. Картини не фарбами малюють, а створюють наклеюванням пелюсток різноманітних квітів, стеблин. Збирають рослини, які згодом стануть "фарбами", з ранньої весни до пізньої осені, навіть ранньої зими. Особливим напрямком флористики є креативна флористика, основна відмінність якої - вишуканість та оригінальність ідей.
    У жанрах флористики, графіки працює молода майстриня Світлана Нані, яка народилася у 1985 р. в смт. Слобідка Кодимського району Одеської області. Закінчивши у 2002 р. ПДПУ ім. К.Д. Ушинського, факультет "Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво", розпочала свою трудову діяльність. З 2013 року і по даний час працює у комунальному закладі "Опорний заклад "Слобідська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів" на посаді педагога-організатора та вчителя образотворчого мистецтва. У 2015 році була переможцем районного конкурсу "Учитель року" в номінації "Образотворче мистецтво". Роботи Світлани експонувалися на виставці, в рамках Мистецького проекту "Військово-польовий АРТ", у Національному військово-історичному музеї України. У 2017 році, за підтримки депутата обласної ради Олександра Леонідовича Барського, в Одеському історико-краєзнавчому музеї відбулася презентація її картини "Початок життя", яка була передана до фондів музею, а в Кодимському історико-краєзнавчому музеї була відкрита персональна виставка майстрині "Мої квіти - моя доля". Цього року вона стала учасницею виставки "Сонячний Великдень-2018" в Центрі Української Культури та Мистецтва в м. Київ, де провела майстер-клас з виготовлення оберегу для дітей.
    Роботи Світлани Нані вражають своєю щирістю, професіоналізмом, а ще сюжетами, які не запозичені, а власні. Тож, давайте будемо розвивати свою уяву, фантазувати, вигадувати - лише тоді мистецтво флористики відгукнеться у кожному серці наймилішим дзвоном творчого задоволення.

Відкриття виставки "Мої квіти - моя доля" відбудеться: 29 серпня 2018 р., о 14.00,
у Музеї "Степова Україна" (відділі Одеського історико-краєзнавчого музею)
за адресою: вул. Ланжеронівська, 24-а.
Експонування виставки: з 29 серпня по 01 жовтня 2018 р.
Тел. для довідок: 722-48-67; 722-21-10; 726-26-08




































































           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр