НОВИНИ




Департамент культури, національностей, релігій та охорониоб’єктівкультурноїспадщини

Одеськоїобласноїдержавноїадміністрації

 

Одеськийісторико-краєзнавчий музей

 

Національний музейРеволюціїГідності

 

 

виставка актуального плаката Миколи Гончарова

(НЕ) ЗАМІСТЬ ЗБРОЇ

Одеса

17 листопада – 20 грудня 2020

 

Мистецька реакція на настрої під час і після Майдану. Назва говорить про значимість не лише збройної відсічі, а й інформаційної – донесення правди творчістю. При влучній візуалізації змістів один образ замінює абзаци пояснень. Вдалий плакат – аналог важкого озброєння. Виставка “(НЕ) ЗАМІСТЬ ЗБРОЇ” – частина мистецьких боєприпасів. Микола Гончаров поповнюєцей арсенал і надалі. Автор уникаєназиватисвоїроботи плакатами, частішекаже, щоце “короткий візуальнийпостріл”. Торік виставка гостювала у Львові в Колегіумі Українського католицького університету. Виставковийпроєкт за рікпобачилобагатостудентів. Цьогорічїїзможутьпобачити одесити.

Відкриття виставки відбудеться 17 листопада о 13:00 в Одеськомуісторико-краєзнавчомумузеї. Виставка триватиме до 20 грудня.

Організатором виставки є Національний музей Революції Гідності.

 

Микола Гончаров – представниккиївськоїдинастіїхудожників. Із його прабабусі Михайло Врубель малював образ Матері Божої. Випускник Національної академії образотворчого мистецтва й архітектури. Пишається, що є учнемкаліграфа Василя Чебаника. Дворазовий переможець міжнародного конкурсу “СТОП ЦЕНЗУРІ!”. Як фрілансерпрацюєілюстратором і дизайнером. Оформлює книжки. Штатнийхудожник у НаціональномумузеїРеволюціїГідності.

 

У 2011 році Гончаров “вирішивпокращуватидовколишнійсвіт” – і майжещоднямалюєреакції на те, що в ньому стається. Пояснює: “Всімоїроботи – відображення. Коли в життібільшежінок і кохання, то більше й у творах”. Після нудних нарад деколи дарує присутнім їхні портрети. Постійно творить і на замовлення: “Малювати для когось – не важко. Мене ж ніхто не змушує співпрацювати з тими чи іншими людьми. За роки натренувався влучати прийомом майже з першого разу. Деколизамовник просить іншихваріантів, інколивимагає, але згодом у більшостівипадківповертаємося до першоговтілення”.

 

Плакат – це форма реакції на події і настрої суспільства. Їхнійзміст і виразність часто стаютьзакликом до подоланняконфліктнихситуацій”, – впевнена Ольга Савенок, завідувачкапросвітницько-організаційноговідділуНаціонального музею РеволюціїГідності.

 

Місце проведення: вул. Ланжеронівська, 24-А,  Виставкова зала Одеськогоісторико-краєзнавчого музею.

Години роботи: 10.00–17.00. Вихіднідні: субота, неділя.

 

Партнери: Одеськийісторико-краєзнавчий музей, Департамент культури, національностей, релігій та охорониоб’єктівкультурноїспадщини Одеської обласної державної адміністрації.

 

ПресслужбаНаціонального музею Революції Гідності
+38 098 66 11 833, press@maidanmuseum.org
 

 

Телефон для довідок Одеський історико-краєзнавчий музей:

(048) 722-48-67;  (048) 722-84-90; (048) 726-26-08

 

 

 

 













































           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр