НОВОСТИ


 

Департамент культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації 

Одеський історико-краєзнавчий музей

Одеський художній фаховий коледж ім. М. Б. Грекова

 

Виставка

«РОЗМАЇТТЯ ЧУМАЦЬКИХ ШЛЯХІВ»

 

Барвисте сузір’я Чумацького шляху! Його яскрава палітра, розмаїття напрямків, різнокольорове мозаїчне панно, що створюють сьогодні  наші талановиті, обдаровані  діти, для котрих вже в ранньому віці творчість стає сенсом життя, їхнім покликанням. Вмотивовані своєю творчістю, виставками, конкурсами вони надихають своїм прикладом  усіх нас, спонукають до вивчення історії.  І не так важливо, чи стануть вони знаменитими митцями, коли підростуть і потім стануть   дорослими, а важливіше мабуть те, щоб виросли вони культурними та гармонійно розвиненими, різносторонньо підготовленими  людьми, вихованими на традиціях вітчизняного мистецтва, на шанобливому ставленні до природи, до оточуючого середовища, довкілля.

Мистецький проект «Розмаїття чумацьких шляхів» присвячен загадковим чумакам - українським  пілігримам, лицарям запилених степових доріг, де як на  вишитому  рушнику закодовані символи вічного життя великої нації і власна доля кожної маленької людини зокрема.

Цей проект об’єднав у спільну творчу групу як дорослих художників – наставників, так і юних учасників – студентів Одеського художнього коледжу ім. М.Б.Грекова, учнів ОДШМ №2 (керівник Ж.Баркар) та юних художників Кодимщини.

 

Віхи проекту

- Вересень-2019: с. Корсунці Лиманського району Одеської області. У ході проведення етно-фестивалю «Чумацький шлях. Сіль» представлена пересувна виставка друкованої графіки, присвяченої чумацтву та чумацькому промислу ХV-ХІХ ст. на Одещині та проведені майстер – класи: з каліграфії, флористики, друкування ліногравюри.

- Зима-2020: редакція газети «Чорноморські новини». Виставка «На перехресті чумацьких доріг».

 - Літо-2020: Березівка Одеської області. Виставка (витинанка, естамп) в читальні бібліотеки, присвячена Чумацькому промислу на теренах Причорномор’я.

- Осінь-2020 (19 вересня): галерея «Штольня», каньйон Загнітківського яру, маршрут «Шпаків шлях». Пересувна виставка «Їдуть яром чумаченьки».

- (жовтень-листопад 2020): продовження культурного маршруту «Шпаків шлях» в Будинку школяра та Кодимському  районному історико-краєзначому музеї.

  Зима-2020:  Вже в грудні за доброю традицією  виставку побачать одеські глядачі. Виставкова зала ОІКМ вже з нетерпінням чекає  додому своїх «чумаків» після успішного промислу на зимівник.

 

 Відкриття виставки «Розмаїття чумацьких шляхів» відбудеться: 23 грудня 2020 р. о 14.00.

      у Виставковій залі Одеського історико-краєзнавчого музею,

      за адресою: вул. Ланжеронівська, 24а,

      Експонування виставки: з 23 грудня 2020 р. по 1 лютого 2021 р.,

      щоденно з 10.00 до 17.00, вихідні дні: четвер, п’ятниця.

      Тел. для довідок: 722-48-67; 726-26-08.

 

 

























           
 

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр