НОВИНИ



Департамент культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації 

Одеський історико-краєзнавчий музей

 

Виставка

 «Феєрія флористики»

 

(Флористика Світлани та Софії Нані)

 

Людина і природа. Природа і людина – поняття ці нероздільні, бо вони суть нашого буття. Природа задовольняє не лише матеріальні, а й духовні потреби людини.  Вона робить наше життя гармонійним, приносить радість, натхнення, насолоду. Красу природи і людини можна передати різними мистецькими засобами. Одним з них є флористика. Цей жанр мистецтва дуже молодий, його вік нараховує близько тридцяти років. Проявився він у створенні флористичних робіт (букетів, композицій, панно, колажів) з різноманітних квітів, стебелин. Збирають рослини, які згодом стануть «фарбами», з ранньої весни до пізньої осені, навіть ранньої зими. Особливим напрямом флористики є креативна флористика, основна відмінність якої – вишуканість та оригінальність ідей.

У жанрах флористики працюють мати та донька Світлана та Софія Нані. У творчий скарбниці пані Світлани близько сотні картин. Це роботи із різною тематикою: пейзажі, натюрморти, портрети, тематичні картини з комбінацій квітів, листя, трав, соломи, насіння, моху, березової кори та інших природних матеріалів. До створення картин вона ставиться з ювелірною ретельністю, яка надзвичайно затратна за часом, але це цього варто. Роботи Світлани Нані вражають своєю щирістю, професіоналізмом та цікавими сюжетами.

 З 2017 р. Світлана Миколаївна приймає активну участь у заходах та виставках різного рівня.

Її донька – Софія Нані – студентка педагогічного училища, продовжує справу матері та створює картини в техніці флористики, флоромозаїки. Вона змалечку цікавилася творчістю своєї талановитої мами. Пробувала себе у живопису, а ось сьогодні на цієї виставці «Феєрія флористики» відвідувачі можуть ознайомитися з її іншими роботами.

         Ми бажаємо цій родині творчих зльотів, натхнення та активної виставкової діяльності.

 

Відкриття виставки «Феєрія флористики» відбудеться 08 грудня  2021 г., о 12.00,

у Виставковій залі Одеського історико-краєзнавчого музею,

за адресою: вул. Ланжеронівська, 24-а,

Експонування виставки: з 08 грудня 2021 р. по 25 січня 2022 р.,

щоденно з 10.00 до 17.00, вихідні дні: четвер, п’ятниця.

Тел. для довідок: 722-48-67; 726-26-08.

 

? Відвідувачам мати при собі сертифікат вакцинації / негативний ПЛР-тест на covid-19  (до 72 годин) / довідку про нещодавнє одужання (до 105 днів), захисну маску.

 

















































































           
 
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр