НОВОСТИ


Виставка "Синтез"

   У Виставковій залі Одеського історико-краєзнавчого музею, за сприяння Одеської обласної організації Національної спілки фотохудожників України, 19 серпня 2009 р. відкрилась виставка "Синтез", італійського фотомайстра Серени Кандіані.
   Коли інженер текстильної промисловості Гуїдо Кандіані, пристрасно захоплений фотографією, в скромній домашній лабораторії, прищеплював своїй маленькій дочці Серені любов до фото, він не міг і припустити, що, через багато років, пройшовши довгий шлях фахівця з реклами, промоутера, дизайнера меблів, ландшафтного дизайнера, викладача італійської і грецької мови вона повернеться до свого дитячого захоплення...
   Серена Кандіані багато подорожувала, вбираючи в себе атмосферу і самобутність різних країн світу: Аргентина, Каріби, Бразилія, Європа, Єгипет, Південна Африка, Танзанія, Америка... Фотографія допомагала їй в щоденній роботі, була звичним інструментом в руках творчої людини.
   У 1996 р., після смерті батька, Серена переїхала жити до Греції. Острів Міконос в Егейському морі, став її будинком і місцем, де можна переосмислити пройдений шлях, піти від того, що могло нагадувати про близьку людину, яку вона тільки що втратила... Греція прийняла Серену, зігріла, дала спокій і відчуття тепла, можливість знов знайти себе.
   Але, можливо, і ця крапка на карті не стане остаточною в житті Серени. У січні 2009 р. вона приїжджає до України.
   Місто Одеса вражає її своїми фарбами і неповторним колоритом.
   Тут її чекають нові враження і нові друзі.
   Сьогодні Серена Кандіані, уродженка Мілана, називає Одесу "найпрекраснішим містом у світі". Вона закохалася в нього з першого погляду. І, саме тут, їй захотілося повернутися до фотографії в новому, творчому, контексті. Показати миру свої відчуття від двох СВІТІВ, яким вона вдячна і до яких прив'язана всією душею - МІКОНОС і ОДЕСА.
   Вона почала робити численні фотографії, які, незабаром,
   помимо її волі, почали збиратися в композиції, що відображають побачене, синтезують з окремих зображень її бачення світу. Як письменник з окремих слів збирає розповідь, так Серена, використовуючи певний фоторяд ділиться з глядачем чимось дуже особистим, своїми снами, мріями, спогадами.
   Так народилася ця виставка…



           
 

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр