НОВОСТИ


20 січня 2010 р.
Персональна виставка Віктора Потеряйка, присвячена 70-річчю з дня народження художника, графіка.

    20 січня відкрилась персональна виставка Віктора Потеряйка, присвячена 70-річчю з дня народження художника, графіка.
    Віктор Потеряйко народився 9 січня 1940 р. у м. Херсон. Професійну освіту здобув в Одеському державному художньому училищі (1963 р.). Працює в техніці станкового живопису, графіки (офорт).
    У республіканських виставках почав брати участь з 1965 р. Географія його творчості тягнеться по всьому СРСР, включаючи Україну і Одещину. В результаті цих поїздок побачили світло серії робіт, присвячені масштабним виробничим будівництвам, - "Стан 3600 строится" (м. Мариуполь, 1973 р.), "Каховская оросительная система", "Ильичёвск трудовой" (1973 р.), "По городам-героям Причерноморья". Заслуговують уваги роботи, присвячені прикордонним заставам і військовим частинам в містах: Одеса, Севастополь, Львів, Брест. Працював в графічних, живописних і акварельних групах, організованих в будинках творчості "Сенеж" і "Седнев".
    З 1973 р. Віктор Потеряйко є членом Національної спілки художників України (НСХУ), а з 1996 р. - директором Художнього Фонду ТОВ НСХУ. Був головою молодіжного об'єднання ТОВ НСХУ. На сьогоднішній день Віктор Потеряйко є віце-президентом Союзу мариністів м. Одеса (з 1998 р.). За активну творчу і суспільну роботу неодноразово нагороджувався грамотами і дипломами Одеського обкому ЛКСМУ, управлінням культури Облдержадміністрації.
    З 1998 р. Віктор Потеряйко є співавтором творчого проекту "Арт-турізм". У його роботах, в рамках проекту, відображені унікальні природні об'єкти острова Зміїний, Тілігульського лиману, дельти Дунаю; архітектурні пам'ятники Білгород-Дністровського, Ізмаїла і Вилкового.
    Останніми роками Віктор Потеряйко здійснював творчі поїздки до Польщі і Німеччини. В результаті, його роботи поповнили приватні колекції.
    У 2009 р. був нагороджений грамотою Міністерства культури і туризму за активну участь в звітній виставці Одеської області в завершальному турі Фестивалю мистецтв України (м. Київ, Палац "Україна").
    У даній виставці представлені роботи останніх років, це - живопис і графіка (офорти). Тематика робіт - пейзажі півдня України, заповідні місця Одесщини. Всі роботи ще раз підтверджують багатогранність таланту автора і високу майстерність володіння різною художньою технікою.


           
 

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр