НОВОСТИ


Выставка "Вся жизнь - сцена"

    24 березня 2011 р. відкрилась виставка "Вся жизнь - сцена", присвяченої пам'яті Народної артистки УРСР Сатосової Людмили Іванівни.
    Людмила Іванівна Сатосова - російська і українська актриса. Народилася 30 вересня 1926 року в м. Самарі (Росія). У 1947 році закінчила музичну студію при Куйбишевському (нині Самарському) театрі опери і балету. Працювала в Куйбишевському і Свердловському театрах опери і балету. У 1957 році Л. І. Сатосовій було присвоєно звання Заслуженої артистки РРФСР.
     У 1960 році Людмила Іванівна переїхала до Одеси, де почала працювати в Одеському театрі музичної комедії. У 1965 році їй було присвоєно високе звання - Народна артистка УРСР.
     Ім'я Людмили Сатосової відоме кожному одеситові. Легендарна примадонна оперети зіграла на сцені більше 200 ролей. Своїм іскрометним темпераментом, блискучим вокалом, акторським талантом та чарівністю Сатосова підкорювала глядачів і в 17 років, коли вперше вийшла на сцену Куйбишевського театру опери і балету, і в зоряні роки Одеського театру музичної комедії, де нею були створені незабутні образи Жанни Лябурб в опереті "На рассвете" О. А. Сандлера, Тоні і Лариси в опереті "Біла акація" І. О. Дунаєвського, Віолети в спектаклі "Фіалка Монмартра" І. Кальмана та багато інших, а також в шоу-театрі "Рішельє", з яким актриса гастролювала в багатьох країнах світу.
     З 1996 року Людмила Іванівна працювала в Одеському російському драматичному театрі ім. А. В. Іванова. Драматична сцена виявила нові грані її таланту. Ролі в спектаклях "Пышка", "В нашому милому королівстві", "Дивний цей мосьє Жак" відкрили глядачам нові можливості актриси. За роль в спектаклі "Акомпаніатор" Людмила Сатосова нагороджена премією Одеського міського голови.
     Сьогодні Людмили Іванівни з нами немає, але і зараз блискучий талант, зоряна біографія та невичерпний темперамент підтримують і надихають молодих акторів.



   



           
 

Интернет реклама УБС
© Автор интернет-проекта: Рыбников Александр